Aktualności
25-lecie Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb
Od 31 maja do 2 czerwca br. w Dźwirzynie w Hotelu Havet Resort & Spa, odbywało się spotkanie branży rybnej oraz konferencja pt. „XXV lat rozwoju polskiego rynku produktów rybołówstwa i akwakultury – rola i wkład Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb”. W spotkaniu wzięli udział przedstawiciele branży przetwórców ryb, Członkowie Stowarzyszenia, zaproszeni Goście i Prelegenci.
31 maja odbyło się Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia, na którym wybrany został nowy Zarząd na 4-letnią kadencję.
W skład Zarządu weszli: prezes Małgorzata Pawliszak z firmy Seamor International LTD, wiceprezes Czesław Abramczyk z firmy ABRAMCZYK, wiceprezes Tomasz Pyjor z firmy MOWI, sekretarz Maciej Kisiel z firmy Chłodnia Gdańsk, skarbnik Izabela Chrystowska z firmy Herring, Anna Rokicka z firmy Lisner oraz Jurand Piotrowski z firmy Baltimer.
JUBILEUSZ 25-LECIA - Walne Zebranie Członków Sprawozdawczo-Wyborcze i Konferencja - „XXV lat rozwoju polskiego rynku produktów rybołówstwa i akwakultury – rola i wkład Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb” - 31 maja 2023 r. do 2 czerwca 2023 r. w Dźwirzynie
Szanowni Państwo,
W imieniu Zarządu Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb serdecznie zapraszamy na 25-lecie Stowarzyszenia:
W dniu 31 maja 2023 r. w hotelu HAVET Resort &Spa w Dźwirzynie, odbędzie się Walne Zebrania Członków PSPR - Sprawozdawczo-Wyborcze,
1 czerwca 2023 r. Jubileusz 25-lecia PSPR i Konferencja Przetwórców Ryb - „XXV lat rozwoju polskiego rynku produktów rybołówstwa i akwakultury – rola i wkład Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb”.
Od 25 do 27 kwietnia odbywają się w Barcelonie, największe na świecie targi owoców morza Seafood Expo GLOBAL.
Polskie Stowarzyszenie Przetwórców Ryb, reprezentowane przez Prezes Małgorzatę Pawliszak, jest głównym organizatorem strefy narodowej na której prezentuje się 20 polskich firm: Abramczyk, Graal, Evra Fish, Barkas, Freezco, Gospodarstwo Rybackie “Gosławice”, Lohi, Mik- Food, Mirko, Polski Karp, Creo Plus, Dalekomorska Organizacja Producentów Ryb, Przetwórstwo Rybne Łosoś, Rybhand, Seamor International LTD, Seko, Stanpol, Tahami Fish, Thai Union Poland.
PSPR jest jedyną w tym sektorze w Polsce organizacja międzybranżowa, reprezentująca interesy firm przetwórstwa rybnego w kraju i poza jego granicami.
Od 12-14 marca br. polskie firmy z branży przetwórstwa rybnego uczestniczyły w Targach Seafood Expo North America w Bostonie.
Organizatorem polskiej strefy wystawienniczej było Polskie Stowarzyszenie Przetwórców Ryb, jedyna w tym sektorze w Polsce organizacja międzybranżowa, reprezentująca interesy firm przetwórstwa rybnego w kraju i poza jego granicami, reprezentowana przez: prezeskę Małgorzatę Pawliszak, vice prezesa Czesława Abramczyka oraz Członków Zarządu Stowarzyszenia.
Zapraszamy na jedyne w Polsce targi dedykowane branży rybnej i owoców morza...
Szanowni Państwo,
w dniach 17-18 czerwca 2021 r. w Kołobrzegu w hotelu Aquarius odbędzie się Walne Zebranie Członków PSPR oraz XXII Konferencja Przetwórców Ryb.
Podczas Walnego Zebrania , w dniu 17 czerwca br. zostanie wybrany nowy Prezes Zarządu, Zarząd podsumuje kolejny rok pracy i naświetli cele jakie stoją przed organizacją na kolejne lata.
Natomiast 18 czerwca 2021 r. odbędzie się XXII Konferencja Przetwórców Ryb, podczas której będzie omówionych wiele ważnych dla branży tematów; między innymi panele dotyczące:
Szanowni Państwo - Członkowie PSPR
Zwracamy Państwa uwagę na załączone komunikaty Komisji Europejskiej o przedłużeniu okresu obowiązywania tymczasowych ram pomocy państwa, przyjętych 19 marca 2020 r., w celu wsparcia gospodarki w walce z pandemią koronawirusa.
Zarząd Polskiego Stowarzyszenia Przetwórców Ryb ogłasza konkurs na stanowisko "DYREKTOR BIURA"
STANOWISKO PRACY
Stanowisko pracy o charakterze zarządczym, związane z koordynowaniem prac biura Stowarzyszenia oraz realizacją celów i zadań określonych przez Zarząd Stowarzyszenia.
Współpraca z władzami Stowarzyszenia, z członkami Stowarzyszenia, jednostkami Administracji Rządowej i Samorządu Lokalnego oraz innymi organizacjami i mediami.